2013
Nyheter
11
NOV
Peter och Theron återfinner man åter igen i toppen och dom grabbarna är de enda som kan vinna säsongen. Resterande av fältet haltar, men gör det tillsammans och har just nu lika många poäng. Om Theron gör bra ifrån sig på Onsdag tar ham automatiskt hem säsongen.
28
OCT
Efter en hittils mycket jämn säsong har Peter och Theron åter igen dragit ifrån i täten. Theron håller sig dock ett stenkast framför Peter och har en rellativt bekväm 3-poängs ledning.

SOTD har inte många regler, men grunden är att man inte använder samma band flera gånger per säsong, och samma låt får aldrig användas igen. Tydligen har vi dåligt minne och total okunskap i hur man använder SOTDs inbyggda sökmotor, för det har nu hänt. Niklas tyckte det var en bra idé att använda en låt som tidigare används (den gjorde dessutom inte så bra ifrån sig första gången) och detta till trots uppenbarade sig bara en text-fil. Soilwork är därmed det första band som varit med med samma låt. Bra jobbat Niklas...och vi andra som inte smiskade dig på fingrarna på en gång.
02
OCT
Runda 3 var väldigt Amerikansk och poängställningen är nu jämnt utspridd. Peter har för tillfället ledningen men Theron är tätt inpå med redan nästan tillräckligt med poäng för att ta sigsjälv förra säsongen.
På grund av bandpolitik ser man nu för första gången ett bandnamn flera gånger i samma säsong. Queensryche lirar nu med 2 helt olika banduppsättningar och vi får nu se vilket projekt som är mest lyckat.
11
SEP
Trots att bröderna Bergstrand delade på säsongsbucklan, var det Peter som drog det längsta strået. Med 4 låtar i top 6, ingen nollpoängare, och 7 låtar på albumet, slog han sin yngre broder med över hundra poäng.
Theron blev helt utan låtar på albumet vilket aldrig hänt tidigare och är en i raden av händelser som plågade honom denna säsong.
07
AUG
Hurra Hurra Hurra för pojkarna Bergstrand som till slut fick dela på säsongsvinsten. Peter avslutade med ett Hat-Trick samtidigt som Niklas tappade sin enorma ledning genom att dra hem blyga 5 poäng.

Theron fick se sig i botten av poängställningen vilket är oerhört ovanligt. Han gjorde det också med stil. Efter ett Hat-Trick i sistaplaceringar i slutet av säsongen, drog han hem 9 poäng totalt, en bedrift han aldrig tidigare klarat av.
26
JUL
Peter har efter 2 raka vinster tagit över jobbet som enda hot mot Niklas. Den sistnämde har dock inte visat sig svag på siståne och det finns lite som talar mot att han tar hem sin 4:e säsongsvinst.
17
JUL
Anders verkar hittat en vindpust i seglen. Med endast 3 kvarstående rundor, ser det ut som att Niklas får jobba hårt om han ska hålla sig kvar i toppen. 5-poängsledning i slutet av säsongen känns dock tryggt, men det verkar bli spänning trots allt.
16
JUL
Denna säsong handlar tydligen enbart om Niklas. En andraplacering skjuter honom ytterligare närmare säsongssegern. Theron har däremot en jobbigare säsong än vanligt och håller sin syster sällskap i bottenskiktet.
15
JUL
Niklas har rena rama Jo-Jo säsongen. Efter en snopen sistaplacering efter ett inledande Hat-Trick, skrapade han ytterligare hem en seger. Killen behåller därmed sin bekväma ledning.
22
MAY
Niklas framgångar fick ett väldigt abrupt slut. Han kom med råge sist med något Tyskt drabbel och med Peters vinst, är toppen helt plötsligt väldigt jämn mellan Bergstrandarna.
20
MAY
Niklas verkar vara ostoppbar. I denna USA-dominerande runda, utökar han sin redan bekväma ledning med sitt tredje Hat-Trick under sin karriär (lyckades tidigare i säsong 12 och 24). Sort grattis Nicke!
15
MAY
Säsong 52 har nu sparkat igång men säsongstsarten blev minst sagt en medioker historia. Att återse någon av dessa låtar på albumet är mindre troligt, men det är endå tillräckligt för att Bergstrandarna ska ta täten.
11
APR
Anders tog som väntat hem säsongssegern. Han har dock enbart mottagit en enda poäng mer än Peter under säsongen vilket tyder på att toppstriden på albumet kommer vara långt ifrån civiliserat.
13
MAR
Bara en runda kvarstår och med enbart 1 poäng mellan bröderna i topp, blir sista rundan en riktig rysare. Theron stannar kvar på tredjeplatsen och bottenskiktet ser inte allt för fårvånandsvärt bakant ut.
11
MAR
Säsongen närmar sig ett slut och det är nu enbart Peter som kan hota Anders från att ta hem sin 16:e säsongsvinst. Gruvmannen har flest rundvinster och det finns inte mycket som tyder på att han inte blir säsongens mästare.
01
MAR
Anders tog hem sin tredje vinst för såsongen och har nu tagit en liten 2-poängs ledning. Theron har börjat tappa fotfäste om täten och om det fortsätter på det viset kan denna säsong stå mellan enbart 2 bröder.
22
FEB
Band från USA hade lite att komma med i runda 6. Anders tog hem vinsten trots lika många poäng som Niklas nya band från Österike.
Det har nu uppenbarat sig ett litet gap mellan N-medlemmarna och toppen. Det skiljer 6 poäng mellan grupperna och det verkar som att detta gap kommer kvarstå.
13
FEB
Det såg ut som att säsong 51 skulle bli en fight mellan två bröder, men förutom Niklas hittils mediokra prestation, ser säsongen ut att bli en riktigt jämn historia. Anders och Peter leder fortfarande men det finn längre inget gap.
10
FEB
Anders och Peter har skapat ett litet gap till de övriga medlemmarna i poängställningen. Det är för tidigt än att se någon trend, men Anders karriärsbyte verkar inte påverka honom något nämvärt.
28
JAN
Efter säsongsvinst kom även en albumvinst. Den legendariska säsong 50 blev Peters på båda fronter men Theron gav honom en riktigt match och fick flest albumlåtar trots att ärkerivalen mottog fler poäng. Till och med Anders gick så pass bra att han bestämde sig för att stanna ytterligare en säsong i detta till synes odödliga familjedrama.
19
JAN
Peter tog hem bucklan till sist. Det var väntat med tanke på hur säsongen gick, men Theron gav honom en redig match. Säsong 50 är därmed avklarad, och efter albumröstningen droppar ytterligare en originalmedlem av. Framtiden för denna lek är än så länge okänd men den fortsätter mest troligt utan Anders. När och hur återstår att se.